Prima website, witte nie?

Website laten maken Den Bosch

Wil je een website laten maken en ben je werkzaam of woonachtig in Den Bosch en omstreken? Dat treft! SWiF Webdesign maakt sinds 2009 doeltreffende websites en is gevestigd op bedrijventerrein De Brand in Den Bosch. Een website laten maken kan op veel verschillende manieren, afhankelijk van je wensen en het doel van de website. Voor welke aanpak er ook gekozen wordt; ook voor jou is er een belangrijke taak weggelegd in het proces.

Oriënterend gesprek

We beginnen altijd met een vrijblijvend gesprek op ons kantoor in Den Bosch. Bij het nadenken over een (nieuwe) website, word je als ondernemer gedwongen om tot de kern van je bedrijf en dienstverlening te komen. Dit is van groot belang voor de navigatie en onderverdeling van de informatie op de site. Doeltreffende websites onderscheiden zich van middelmatige websites door een uitgekiende hiërarchische benadering. Wanneer alle informatie visueel even 'zwaar' gepresenteerd wordt, lijkt alles voor de bezoeker even belangrijk, ofwel onbelangrijk. Tijdens het oriënterende gesprek bespreken we dit soort strategische punten, zodat we vanaf het begin gericht toewerken naar een website die zijn doelen behaalt.

Functioneel Ontwerp

Op basis van het gesprek, de input die je zelf hebt en onze feedback daarop, ontstaat er een Functioneel Ontwerp (FO). Het FO vormt een schematisch overzicht van alle informatie die op de website moet komen en de manier waarop deze informatie wordt onderverdeeld. Op dat moment is ook duidelijk voor welke pagina's er teksten geschreven (of herschreven) moeten worden en op welke plaatsen er afbeeldingen ingezet kunnen worden. Voor jou als inhoudsdeskundige is daarin een belangrijke taak weggelegd. Een website laten maken klinkt dus een stuk passiever dan het daadwerkelijk is. Het is niet een kwestie van achterover leunen en wachten tot de website klaar is. Om tot een doelgericht resultaat te komen, is een actieve bijdrage vanuit de eigen onderneming cruciaal.

Grafisch Ontwerp

Het FO wordt als uitgangspunt genomen bij het maken van het Grafisch Ontwerp (GO). Het GO bestaat uit afbeeldingen van een aantal verschillende paginatypes van de website. Deze afbeeldingen brengen de nog wat abstracte beslissingen en keuzes die gemaakt zijn in het FO tot leven. Dit is vaak het moment waarop pas echt duidelijk wordt hoe de nieuwe website functioneert en 'smoelt'. Uiteraard werken we een onderscheidende huisstijl uit, op basis van een bestaande huisstijl of een briefing voor een nieuwe huisstijl. Overzichtelijkheid, rust en gebruiksgemak staan bij SWiF Webdesign uit Den Bosch altijd voorop.

Ontwikkeling van de website

Als je het hebt over 'een website laten maken' dan is dit de fase waarin dat daadwerkelijk gebeurt. Het GO wordt omgezet naar een werkende website die in alle populaire (mobiele) browsers functioneert en zich aanpast naar de schermgrootte waarop 'ie bekeken wordt. Dit is het moment dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen; de teksten, de afbeeldingen, de navigatie, de huisstijl, de techniek. Het resultaat is een weloverdachte website die niet alleen dient als online visitekaartje, maar echt als verlengstuk van de onderneming. Uiteraard voorzien van een eenvoudig beheersysteem, zodat je de regie over de website direct in eigen hand kunt nemen.

Vindbaarheid

Nadat de website online is gegaan, zal binnen enkele weken blijken op welke plekken de site zich heeft genesteld in de zoekresultaten op de belangrijkste termen. De indexering van je website is aan een groot aantal factoren onderhevig; factoren die gelukkig te beïnvloeden zijn. Je hoeft dus niet te hopen dat je website goed scoort op belangrijke zoektermen; je kunt hier actief op sturen. Voor nieuwe websites geldt dat ze altijd tijd nodig hebben om bij Google vertrouwen en autoriteit op te bouwen. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is gericht op het winnen van dat vertrouwen en het opbouwen van die autoriteit. Het is een onmisbare schakel in het complete traject van het uitdenken en bouwen van een concurrerende website.

SWiF Webdesign heeft als ervaren webbouwer de specifieke kennis in huis om alle stappen van dit traject samen met jou efficiënt en succesvol te doorlopen. Kortom; ben jij een ondernemer in de omgeving van Den Bosch en wil je een website laten maken? Neem dan contact op met SWiF voor een vrijblijvende kennismaking. Je bent van harte welkom!

d